Ola Hallqvist

Ola Hallqvist

VD, producent

Jag heter Ola Hallqvist och denna sida handlar om mig. Jag bor och verkar i Karlskrona och brinner för att skapa kreativa och effektiva vägar för kommunikation och lärande. Allt innehåll på denna webb är producerat av mig.

För mer information vänligen kontakta Ola Hallqvist, 0708-190 280 eller ola@audiola.se

Om mig

olakepsJag tycker det är viktigt med kommunikation. Att vi når varandra med det vi vill säga. Dessutom är det både kul och spännande! En fungerande kommunikation är grunden för ett samhälle som utvecklas. I smått och stort.

Jag har i hela mitt yrkesverksamma liv sysslat med sånt som handlar om berättande. I text, film, bild, ljud, musik och på webben. Ofta om att berätta det som är komplicerat och invecklat på ett enkelt och tydligt sätt. Jag försöker alltid att ha ett journalistsikt förhållningssätt, att se mottagaren och att anpassa innehållet efter målgruppen. Det handlar om att plocka ut det viktigaste och att presentera det på ett tilltalande sätt. Att nå fram.

Bra samarbete bygger på fungerande kommunikation och kommunikation bygger på bra samarbete. Det hänger ihop. Det här gäller överallt. I arbetsgruppen på jobbet såväl som i den större samhällsutvecklingen. Jag tror på transparens. Genom att öppet visa vad man gör (och varför) kan fler bjudas i att delta och att skaffa sig en egen uppfattning.

Kommunikation skall vara roligt. Inte nödvändigtvis så att man gapskrattar utan snarare stimulerande, inspirerande och världsvidgande. Som glädjen när man förstår hur saker hänger ihop och då världen blir lite större och aningen mer begriplig.

Kommunikation vinner på att vara multimodal. När vi använder olika kanaler och medieformer och får dem att samverka ökar vi möjligheterna att nå ut till fler. På deras villkor. Nätet ger fantastiska vägar att nå våra mottagare. Och för dem att nå oss.

ola_namnteckning

Mina kompetenser

Projektledning - projektutveckling

Sedan drygt 15 år har jag kontinuerligt arbetat med projektutveckling och projektledning. I rollen som projektledare för ett flertal stora nationella projekt har jag drivit frågor och utveckling kring lärande, flexibla undervisningsmetoder och webbportal mm. för UR, Folkbildningsrådet, Folkbildningsnätet, CFL (centrum för flexibelt lärande) och FSO – Folkhögskolornas serviceorganisation. I dessa projekt har också intern- och extern kommunikation och marknadsföring varit viktiga uppgifter.

Jag trivs i denna roll då jag har bra helhetskoll, är bra på att planera, har sinne för detaljer och också är flexibel och idérik.

Projekt som jag ansvarat för: Smörgåsbordet folk&makt (UR), Webucation World, Flexlär 2006-2006, Flexlär 2010-2013, Rotbygd.se, Freudiophilharmonic, Flexikon – guide till digitalt lärande, Flexikon webbkurser mfl.

Läs mer

Film och videoreportage

Film, rörligt media och reportage är spännande sätt att berätta och att levandegöra det som händer och sker. Jag har gjort en stor mängd videoreportage som speglar aktiviteter och skeenden ute i verklighet och verksamhet. Under hösten 2016 har jag producerat informationsfilm till Landstinget Blekinge, reportage kring Allas rätt till nätet, video för webbutbildingar och företagsfilm.


Tillgänglig webb – varför då? Ett exempel på film/animation producerad, animerad och inläst av Ola Hallqvist/AB audiola. Kund: Folkbildningsnätet.

Läs mer

Trycksaker

Konferensdokumentation, personaltidning (ABB), pressreleaser, nyhetsbrev, broschyrer, foldrar och nu nyligen redaktörskap för en bok är exempel där det tryckta ordet och stillbilder blir en del av det jag producerar för effektiv kommunikation.

Läs mer

 

Övrigt jag brinner för

En av mina absoluta tillgångar är min nyfikenhet. Den har hela livet drivit mig framåt och ständigt fått mig att lära nytt. Med tiden har dessa lärdomar och kunskaper börjat befrukta varandra. Intresset för journalistik och radio paras med nyfikenhet för lärande. Produktion för tv och webb väcker vetgirigheten kring hur kommunikation och information fungerar och hur man ”når igenom”. Internet och ny teknik sporrar till nya lösningar. Nyfikenheten undrar hur allt hänger ihop.

Därför har jag också gett  mig in på vägar som handlar om webb, animation, interaktivitet, formgivning, tillgänglighet, ljudinstallationer, låtskrivande, musik mm mm. Spretigt? Ja, kanske det men samtidigt livsluft och viktiga utmaningar som leder framåt.

Två exempel:


Musikvideo med Moa Hallqvist där hon och jag skrivit och producerat både musik och video.


En låt med mitt band Freudian Slippers där vi spelar egna låtar arrangerade för rockband och Karlskrona Symfoniorkester. Filmen mixad och redigerad av Ola Hallqvist

 

AB audiola är namnet på mitt företag och min kreativa verkstad där jag skapar innehåll och strategi. Bolaget har funnits sedan 2002 och samarbetar med en rad stora kunder och statliga myndigheter. På audiola.se finns massor av exempel på mina produktioner och uppdrag – projektledning, reportage, trycksaker, webbsajter, projekt, film och musik.

Mycket nöje.

audiola.se